marți, 8 februarie 2011

Ecouri la indemnurile domnului Gl. mr. (r) Zapor

Stimate domnule general Ioan Zăpor,

Mă adresez d-voastră, un mare general al Armatei Române, în prezent un curajos luptător anticorupție, care a contribuit și contribuie substanțial la asigurarea prestigiului și demnității statutului de cadru militar. Ca președinte al unei filiale foarte active, ați adus în atenția noastră, a membrilor de rând, un aspect de o gravitate deosebită care se petrece în conducerea sindicatului.
Știu că v-a fost foarte greu să uitați pentru un moment de scopul măreț pentru care s-a constituit SCMD și să încercați „să stârpiți răul de la rădăcină” cum spune românul. Meritați toată stima și respectul nostru, și nu numai, mai ales că aceasta se petrece într-o perioadă în care avem cea mai mare nevoie de coeziune. Singura problemă este dacă metoda aleasă se află în armonie cu principiul invocat!
Pentru a vă înţelege deplin şi a vă sprijini şi cu modestele mele puteri-poate ca mulţi alţii, aş îndrăzni să vă rog să mă luminaţi cu răspunsurile dumneavoastră la câteva întrebări simple:
1.      Unde eraţi când s-a constituit SCMD şi ce forţe v-au împiedicat să vă asumaţi riscurile şi eforturile imense derivate din rolul de lider naţional acestui sindicat ? În acest moment aţi concura pentru acest rol ?
2.      Credeţi în probitatea profesională şi onoarea generalilor şi a celorlalti ofiţeri care-l sprijină pe col. Dogaru, fiind apropiaţi Comitetului Director şi cunoscând din interior starea Sindicatului ? Consideraţi că se înjosesc „ajutând un colonel”?  Să mă gândesc la faptul că este greşit că SCMD nu este ierarhizat pe grade militare ?
3.      Câţi oameni era necesar să fi comandat col. Dogaru şi Pricină pentru a susţine cu competenţă, claritate şi convingere interesele SCMD şi a nu fi „amatori in ale managementului organizational” ? Oare aici ce este esenţial, cunoaşterea problematicii actuale a rezerviştilor militari şi susţinerea cu dedicaţie a acesteia, sau alţi parametri ?
4.      Ce loc ar ocupa în cadrul SCMD coeziunea, empatia şi acţiunea pe multiple planuri cu scop unic, faţă de controlul reciproc obsesiv şi criticismul exagerat ?
5.      Am avut curiozitatea să consult pagina web a filialei SCMD Piatra Neamț, pentru a vedea modul în care aceasta s-a implicat în acțiunile specifice. Am avut surpriza să constat prin puținătatea acțiunilor că membrii filialei al cărei președinte ați fost nu prea au susținut demersurile iniţiate de d-voastra. Să nu vă fi înțeles adevăratele intenții ?
6.      „Liderul maxim”, cum spuneți, a fost de două ori la Ploiești, însoțit de alți membri ai Comitetului Director. Erau prezenți de dimineață, când pentru unii dintre noi ziua abia începe. Vreau să vă spun că nu au fost tratați nici măcar cu un pahar cu apă și acum aflu că de fapt se deplasau în teritoriu pentru chiolhanuri. Cum credeţi că ne-au manipulat în asemenea hal ?

7.      Care sunt, domnule General, proiectele dumneavoastră la problema de fond, pentru a avea succes în procesul de recâştigare a drepturilor noastre ? Sunt acestea discutabile cu actualii lideri ai SCMD ? Excludeţi total şi definitiv orice colaborare cu aceştia ? Nu se poate lucra împreună la aşa ceva ?
8.       Ce-i compromite definitiv pe actualii lideri ai SCMD şi nu ne permite să avem răbdare să ascultăm şi versiunea lor ? Coloneii Dogaru şi Pricină, care nu s-au remarcat până acum prin chiolhanuri, au înnebunit subit şi se vând pe puţin, în contextul în care sunt supravegheaţi de profesionişti?
9.      În ce credeţi că ar consta valoarea şi meritul unui lider autentic, dedicat, eficient: în forţa dezbinării oamenilor din propria organizaţie sau în capacitatea sa de a fuziona caracterele şi acţiunea, de a eşalona priorităţile, de a urma neabătut, dar şi cu flexibilitate, calea de atingere a scopului comun ?
10.  Aţi putea să vă aprobaţi următorul curs de acţiune ?
-Pasul  1: Recitiţi bancul cu românii ajunşi în iad, care, prin faptul că se trăgeau la fundul cazanului unul pe altul dintr-un josnic şi înjositor sentiment, asigurau dracului de serviciu un regim de odihnă.
-Pasul   2: Nu plecați de lângă noi și nu mergeți alături de cei care sunt împotriva noastră!
-Pasul 3: Nu raportați eșecul misiunii șefilor d-voastră!
-Pasul 4. Concentraţi efortul spre adevăratele obiective ale misiunii şi realizarea condiţiilor de îndeplinire a acestora, lăsând ca acţiunea de pe direcţiiile secundare-controale interne, depistarea „mânăriilor si nenorocirilor financiare” (ma scuzaţi, am citat din dumneavoastră) determinarea oportunităţii unor plângeri penale etc, în seama celor deja angajaţi în acest scop. Nu de alta, dar s-ar putea să constatăm că ne-am înşelat în presupuneri şi am pierdut timpul degeaba şi am dat cinstea pe ruşine.

Note: 1. Este dreptul şi libertatea dumneavostră să antipatizaţi personal pe cineva. Dar instigarea la aceeaşi atitudine riscă, în afara de afectarea mediului intern, să jignească inteligenţa altora, nu credeţi?
         2. Evident, întrebările sunt retorice. Cel mai eficace răspuns ar consta în atitudinea constructivă pe care o aşteptăm. Dacă permiteţi un astfel de gând de colonel.
   
      Vă urez gânduri bune, 

Col (r.) Dumitru Codiță,
Filiala SCMD Ploieşti

Va prezentam noua armata PDL + UNPR sau cum uniforma si gradele Armatei Romane cad in derizoriu ...

Protestul de la ANAF