sâmbătă, 12 februarie 2011

"Camaradului" Ilie de la Ramnicu Sarat

« Camaradului » Ilie de la Ramnicu Sarat,
 
Nu-mi place termenul utilizat de dv. d-le colonel, asa ca l-am pus intre ghilimele.
Nu vreau sa il accept ca formula de adresare in relatia dintre noi, actuali si fosti ofiteri, m.m, subofiteri si, mai ales, cand este vorba de generali (« camaradul Zapor» suna « naspa» dupa cum ar spune fiul meu).
Suna ca in 1939/40 si, daca as accepta/utiliza acest termen, cred ca  MARESALUL ANTONESCU s-ar rasuci in mormant.
Suna ca acel « prietene » utilizat de unii colegi care atunci cand veneau in control, pentru a nu iti spune gradul si a-ti arata ca ei SUNT in control, utilizau acest termen care mie, sincer, imi suna in urechi ca un fel de neoas « bă ».
Va este greu d-le colonel sa va adresati cu domnilor colegi sau cu tovarasi de arme  – termen utilizat si de catre alte armate ?
Sper, din tot sufletul ca nu.
Domule colonel sunteti deosebit de critic, chiar virulent cand vorbiti despre altii, in speta despre cei care sunt in echipa de coordonare a SCMD.
Faceti afirmatii gratuite, pe care eu si, sper ca, la fel ca mine gandesc multi, nu le accept/ă din urmatoarele motive ;
        -d-l presedinte Basescu si premierul Romaniei si-au schimbat atitudinea dupa ce au vazut ca au, ca partener de dialog, o structura sindicala din ce in ce mai puternica ;
        -domniile lor au inteles, dupa mitingul din 25 Octombrie 2010, ca nu mai este vorba de un grup pe care sa-si permita sa il persifleze, asa cum au incercat cu colegii nostri de la Cluj, care, in nume propriu si-au cautat dreptatea in instanta, fapt pentru care, din start ii felicitam;
        -fara a minimaliza meritul celor de la Cluj, va spun dv. si celor care, ca si dv., inca au ceva de spus cand este vorba despre implicarea altora in rezolvarea unei probleme de viata, care afecteaza o colectivitate, ca nu aveti/au dreptate cand doar criticati fara sa veniti cu solutii.
Acum, mai mult ca oricand, avem nevoie de solutii nu de cearta.
Nu vedeti d-le colonel ca asta se doreste ? – tocmai in scopul de a ne dezbina si spolia ?;
        -iesirile ulterioare, ale celor pe care, dv. nu ii aveti la inima, pe posturile de radio si T.V, atitudinea luata vis-à-vis de incercarea celor care, temporar si intamplator conduc destinele acestei natii,  de a ne ciunti pensiile, mitingul din 24 Ianuarie 2011, i-au determinat pe mai marii zilei sa bata in retragere.
Au constatat ca nu este de glumit cu noi cei inregimentati in SCMD;
        - va reamintesc d-le colonel ca, « măriile  lor » si-au schimbat atitudinea fata de noi, doar premergator mitingului din 24 Ianuarie a.c, organizat (as fi vrut sa spun ca la carte, dar ma tem sa nu ma acuzati de fronda) de catre actualii coordonatori.
Dl. presedinte Basescu a intors-o din condei, in dupa amiaza zilei de 21 ianuarie cand a spus ca Hotararea Curtii de Apel trebuie aplicata si nu discutata ;
Ulterior, dupa cum va amintiti, a intors-o  din nou, ca la ’48, cum ar spune un personaj de-al lui Caragiale.
 
Mitingul, dle colonel, prin forta lui, mitingul nostru din 24 Ianuarie a.c, al tuturor celor care am inteles ca nu este de glumit cu astfel de oameni care azi spun una, maine alta, a fost semnalul care i-a determinat pe guvernanti sa adopte o noua Hotarare si sa revina, chiar si temporar asupra deciziei de recalculare, care, in fapt, este un furt calificat.
De noi depinde d-le colonel sa-i determinam pe hoti sa nu atenteze la viata noastra, la munca noastra, la sanatatea celor pe care i-au tarat prin frig si i-au tinut pe la portile Centrelor Militare 
De noi depinde adoptarea unei solutii clare, de mentinere, macar la nivelul din dec. 2010 a drepturilor noastre si ale urmasilor nostri.
 
Domnule colonel (încă) uitati-va in oglinda si intrebati-l pe cel din fata dvs. ce a facut personal si, mai mult decat altii.
Va recomand sa cititi Scrisoarea a II-a a lui Eminescu (pe care, constat ca dvs. si altii ca dvs. nu ati/au citit-o).
Eu am o vorba(pe care incerc sa o aplic cu sfintenie, mai gresesc uneori si imi pare nespus de rau. Va astept sa o aplicam impreuna.):« oamenii inteligenti dialogheaza/cauta solutii……ceilalti se cearta ».
Este vremea sa ne unim, sa cautam solutii.
Cei care, dupa cum sesizati si dv. au gresit, vor raspunde ei pentru greselile lor (daca sunt reale) si, cred ca, pentru doi lei nu risca nimeni.
De functii si grade nu poate fi vorba intr-o atare structura(SCMD).
 
Nu sunt avocatul nimanui.
Sunt un simplu membru de sindicat (mai simplu ca dvs. care sunteti vicepresedinte la o filiala), dar care, inca mai are incredere in oameni.
Actualii coordonatori (am folosit acest cuvant  pentru a exprima in fapt perceptia mea, vis-a-vis  de pozitia lor de acum) au facut ceva pana la aceasta data.
Au creat o structura vie, formata din oameni care trebuie sa gandeasca cu mintea lor (si avem pregatirea si capacitatea  sa o facem).
Multi nu au crezut ca guvernantii alesi si realesi si de unii dintre noi (din nefericire) vor atenta la drepturile noastre, la existenta noastra, ne vor contesta pregatirea, munca, rezultatele ei si au stat departe de sindicatul pe care il huleau.
Spuneau, printre altele, ca este vorba de o masura favorabila noua, militarilor in rezerva, ca guvernantii vor sa ne majoreze pensiile (chiar contrar vointei noastre si, culmea, in conditiile in care se plangeau ca nu au bani, fapt pentru care au taiat 25% din salariile bugetarilor si din alte drepturi).
A venit insa pensia din ianuarie 2011 si au simtit aplecarea guvernantilor  asupra « bunastarii » noastre.
S-au grabit sa vina alaturi de structura, pana mai ieri, hulita.
Niciodata nu este prea tarziu.
Nu faceti d-le colonel din dl. Basescu un exemplu de urmat (a se vedea atitudinea  lui fata de Petre Roman, Stolojan si …de ce nu chiar si fata de Boc, pe care il va sacrifica la timpul potrivit) !
Dvs. si altii ca dvs. trebuie sa intelegeti/ă ca este vorba de o decizie care ne afecteaza pe toti, in egala masura.
Si trebuie, ca atare, sa-i giram pe cei care vor sa faca, totusi, ceva si pentru cei multi si napastuiti(si care, chiar au rezultate desi au fost/sunt doar cercetatori si nu fosti mari „comandanti de osti”).
Despre partea inchinarii insa, Doamne sa ne ierti.........!!!!!!!
 
Membru simplu al SCMD,
Lt. col(r)  APOSTOL VIRGIL – cu toate gradele obtinute doar la termen
 
 

Va prezentam noua armata PDL + UNPR sau cum uniforma si gradele Armatei Romane cad in derizoriu ...

Protestul de la ANAF