sâmbătă, 10 decembrie 2011

Luni, 12.12.2011 - un episod crucial pentru justitia romana si statul roman


De doi ani de zile puterea politica duce un adevarat razboi cu pensionarii militari. De doi ani de zile acestia sunt supusi oprobiului public,  ca fiind cetateni cu pensii nesimtit de mari.

De doi ani de zile Puterea elaboreaza legi, ordonante si hotarari de guvern, pune oamenii pe drumuri, determina sufocarea instantelor de judecata, face din Armata si celelalte institutii ale apararii, ordinei publice si sigurantei nationale, armate ale recalcularii pensiilor militare – toate acestea fiind pierderi pentru statul roman de miliarde de lei. Si toate acestea, spun ei, politicienii de la Putere, in numele echitatii si dreptatii sociale.

Dar, dupa atata efort si zbateri costisitoare, bilantul actiunilor Puterii este unul naucitor pentru oricare roman de buna credinta: pensiile nesimtite, recalculate, revizuite, sau cum le-or mai numi, necesita un buget suplimentar, numai la Ministerul Apararii Nationale, de 80 milioane euro anual !...

Si acest rezultat este si mai dezastruos prin dezechilibrele si inechitatile create de noile reglementari legislative in cadrul acestei categorii socio-profesionale: s-a ajuns pana acolo incat, la aceeasi vechime in munca, subofiterului sau maistrului militar de la depozitul de munitie al unitatii militare, sa i se recalculeze o pensie mai mare decat cea a comandantului unitatii respective. Si exemplele de acest gen sunt nenumarate.

Sindicatul Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere nu a revendicat niciodata cresterea pensiilor militare, mai ales pe timp de criza economica, si a dus si duce o lupta acerba cu Puterea, pentru mentinerea sistemului de pensii ocupationale, acesta fiind sistemul adoptat de mai toate tarile civilizate ale lumii. 

Nu trebuie sa ai o minte prea ascutita ca sa-ti dai seama ca acesta Putere este o putere a imposturii, a ageamiilor care habar nu au si carora nu le pasa de interesele tarii, si ca tot ceea ce fac se subordoneaza unui singur scop suprem: mentinerea la putere si satisfacerea intereselor lor de gasca si de grup.

Sper din tot sufletul ca adevaratii juristi, cetateni care servesc tara din interiorul justitiei, sa dea o palma grea impostorilor politici, cu prilejul judecarii recursului in interesul legii, promovat de catre Procurorul General al Romaniei.

Lt. Col. (r) Dumitru Rinciog
Sindicalist militar

Va prezentam noua armata PDL + UNPR sau cum uniforma si gradele Armatei Romane cad in derizoriu ...

Protestul de la ANAF