luni, 4 octombrie 2010

Bancile, basescii, bugetarii, pensionarii si militarii - Prof. univ. Tanase Susanu

 “Dacă ştii cum şi cu ce să manipulezi atenţia cetăţeanului şi pui în stânga lui un spectacol de circ, nu o să observe portavionul din dreapta lui”. 
Exdirector CIA
Băncile, băsescii*, bugetarii, pensionarii şi militarii
Lumea este condusă după pricipiul PROBLEMĂ – REACŢIE – SOLUŢIE”. Creez o problemă la care primesc o reacţie aşteptată apoi vin cu soluţia! Ideal în chip de salvator**!
Am crezut că noi, militarii vom fi învăţat ceva în perioada decembrie 1989-ianuarie 1990 despre diversiune, manipulare, ipocrizie. Oare am învăţat?
Decembrie 1989“Armata e cu noi!” A durat până “şi-au văzut sacii în căruţă”!
-1990 - România avea peste 3 miliarde de USD excedent valutar, de primit încă pe atât şi nici o datorie;
            -România a intrat în furia privatizării cu orice preţ. Primul ministru de atunci, Petre(Neulander)Roman a înapoiat românilor “părţile sociale”(acţiunile) pe care fiecare le avea la întreprinderile de stat, mai exact ni le-a cumpărat(cu bani de la bugetul statului, adică tot cu banii noştri) cu cât a vrut “muşchiul domniei sale de dizident şcolit la Sorbona(Legea 15/1990 prin care proprietatea comună a fost trecută în proprietatea statului-„lege”.). A urmat privatizarea pe un dolar către alogeni “aleşi”(chipurile investitori) şi ceva lichele autohtone.
NOTĂ: Ceauşescu nu a minţit când a spus că poporul este proprietarul mijloacelor de producţie”. Chiar am fost! Proprietari! Dar şi proşti!
România a intrat în stare de urgenţă! Nu e de râs! De atunci ţara noastră e condusă prin “ordonanţe de urgenţă”.  Distrugerea, furtul, abuzul, falimentarea ar fi mers mult mai greu dacă s-ar fi aşteptat apariţia legilor organice(cele votate de parlament) chiar dacă parlamentul era “emanat” din băsescii care-au puit pe pământ românesc.
 Asta e “teoria conspiraţiei”! Da?
Ştiţi vreun guvern, din 1989 şi până acum, care să fi depus bilanţul guvernării? Ştiţi vreun primar care să fi depus bilanţul mandatului? Bănuiesc că e foarte simplu să conduci dacă nu trebuie să dai socoteală celor pe care-i conduci!
Să inventariem împreună câteva evenimente din evoluţia structurilor militare româneşti(ce urmează s-a întâmplat în toate structurile militare, fără excepţie, identic):
-1993  - a apărut o subită nevoie de personal(unităţile nu-şi schimbaseră misiunile, dotarea, efortul). Solutia? Încadrare directă din surse externe(fără pregătire militară specifică). Continuă şi în prezent. Efectul? Transformarea unităţilor în asociaţii familiale, înrădăcinarea corupţiei, promovări emoţionale” sau interesate funcţie de nevoile instituţiei!
- statele de organizare au fost modificate cam din 6 în 6 luni. De atunci şi până în prezent. Efect? Confuzie, ineficienţă, instabilitate, haos!
- de prin 2000 a început pensionarea în masă a militarilor din toate structurile. Şi a civililor!
Dar mă voi referi doar la militari .
Au apărut legi peste legi care reglementau pensionarea! Încet, încet militarii de profesie au fost înlocuiţi cu civili în uniformă. Circula ideea, bineînţeles neoficial, că sunt înlocuiţi cei cu educaţie comunistă! Când a mai fost o epurare de aşa proporţii în armată? 1947, 1948, 1949..... Cine ne conducea atunci? Ana Pauker, Walter Neulander(Roman- tatăl lui Petre Roman), Ghizela Vass(bunica lui Bogdan Olteanu şi a Adreei Vass-consiliera băsescului suprem), Brunach Tescovici(Teohari Georgescu), Boris Grumberg(Alexandru Nikolschi - socrul lui Theodor Brateş , crainicul TV care ne anunţa pe  unde mai atacă “teroriştii” pe timpul marii diversiuni din decembrie 1989) şi mulţi alţi „români” Cine ne conduc acum? Fii şi nepoţii împreună cu lichelele autohtone, aceşti ebi*** ai vremurilor noastre?
 Motivul real al pensionărilor în masă a militarilor a fost nu educaţia comunistă a armatei române, nu reforma armatei(se vorbea de standarde NATO-probabil cu armament si tehnică second hand) ci educaţia naţionalistă, conformă Doctrinei militare de apărare după care a funcţionat armata. Cu naţionalişti nu poţi ataca Afganistanul pentru că te interesează câmpurile de maci(opiul), nici Irakul(care ne datora 3 miliarde de dolari-datorie iertată de SUA!?!) pentru petrol, nici Sudanul pentru vrei să nu mai aibă China petrol(75% din petrolul folosit de China provine din Sudan) şi cine mai ştie pe unde poporul a cerut, fără a fi consultat, instaurarea democraţiei cu tancul”.
Veţi întreba care este problema? Mai exact falsa problemă este imposibilitatea de plată a României datorată următoarelor cauze(cauzele reale sunt altele):
- numărul de pensionari în raport cu numărul de lucrători;
Personal nu cred că numărul pensionarilor depăşeşte numărul lucrătorilor(nimeni nu poate verifica datele vehiculate de guvern), dar dacă vreau ca pensionarii să fie o problemă dă bine să creez lucrătorilor(reacţia nr.1) sentimentul că lor le merge prost pentru că trebuie “să care în spate un pensionar şi ceva” şi nu pentru că sunt jefuiţi de propriul guvern în folosul stăpânilor guvernelor.
- diferenţe injuste” între pensiile nesimţite” ale militarilorşi cele ale civililor(dar nu chiar a tuturor civillilor);
Cu alte cuvinte, pensiile civililor sunt mici pentru că au militarii pensii mari şi nu pentru că guvernele, fără excepţie, nu le asigură dreptul la pensie şi la trai decent. De aici(reacţia nr.2) aversiunea pensionarilor civili faţă de pensionarii militari, disensiunile între categoriile de pensionari.
-salariile bugetarilor(dar nu a tuturor bugetarilor).
Sărăcia în România se datorează numărului mare de bugetari ale căror salarii grevează bugetul. Aici nu intră ebii şi ebele din sistemul bugetar şi nici vorbă de agenţiile guvernamentale a căror scop existenţial, prin omisiune nedeclarat, este finanţarea campaniilor de tot felul, întreţinerea marilor averi şi a monopolului străin asupra a tot ce e lucrativ în România. De aici aversiunea lucrătorilor din sectorul privat faţă de bugetari, chiar dacă unii le sunt medici de familie sau profesori, sau ... rude.
Tensiunile sociale necesare există deci se poate acţiona.
Avem până acum problema şi reacţia!
Care sunt soluţiile? Cine este salvatorul?
Soluţiile:
-scăderea pensiilor şi pe cât se poate uniformizarea lor;
-scăderea salariilor bugetarilor;
-disponibilizarea(sună mai femeist decât concedierea) a zeci de mii de bugetari dar nua rudelor sau „fidelilor”.
Aceste soluţii ne sunt oferite de FMI sub forma de “recomandări pe care guvernul le transformă în “asumări ale răspunderii(Faţă de cine? Cine le cere socoteală? Că nouă sigur nu ne dau! Să nu spuneţi că parlamentului!) care devin LEGI.
Adică nişte umanoizi scriu nişte cuvinte pe o hârtie, numesc acea scriere LEGE şi alţi umanoizi, niciodată cei care au scris, dar semnificativ mai mulţi, trebuie să o respecte indiferent dacă le convine sau nu.
O întrebare firească se naşte! Care este scopul acestor manevre” şi ce rol sau interes au băncile? Străine bineînţeles că româneşti nu mai există!
Scopul este imobiliar!
Pentru a argumenta afirmaţia este nevoie să rememorăm nişte fapte:
NOTA:Băncile româneşti au dispărut prin falimentare, absorbţie sau vânzare, operaţiuni desfăşurate fraudulos sub supravegherea FMI, BM, BERD, UE şi a guvernelor care s-au succedat din ’89 şi până în prezent.
-2007-2008 – băncile acordă  valuri de împrumuturi pentru nevoi personale, imobiliare, credit doar cu buletinul, fără giranţi etc., în special bugetarilor şi pensionarilor care la acel moment aveau venituri sigure. Cel puţin aşa credeau ei! Bugetarii şi pensionarii!
-01.01.2008 – Băsescu constată şi informează poporul că Fondul de pensii s-a prăbuşit! Bună zi de conversat” cu poporul 1 ianuarie! Bineînţeles că nimeni nu s-a făcut vinovat de prăbuşirea fondului de pensii, poate doar militarii ale căror pensii se plătesc de la bugetul de stat! Soluţia” pentru plata pensiilor găsităde băsesc – împrumut la FMI.
-2009 – Din America ne vine(după 50 de ani de aşteptare, pentru unii) criza. Se prăbuşeşte”(cert cuiva îi plac prăbuşirile) sectorul imobiliar. Scade vertiginos valoarea apartamentelor(singura avere rămasă românului celelate fiind “privatizate” sau “retrocedate” prin celebrul restitutio in integrum). Băsescul are revelaţia că încă un împrumut la FMI ne va scoate din criză. Adică scăpăm de datorii făcând datorii!
-2010 – băsescii identifică problemele – riscul ca România să intre în imposibilitate de plată din cauza pensiilor nesimţite” ale militarilor şi a salariilor bugetarilor.
Salvatorul FMI oferă soluţiile:CONCEDIERI, SCĂDEREA SALARIILOR, SCĂDEREA PENSIILOR, CREŞTEREA TVA(ADICĂ A PREŢURILOR) ŞI BINEÎNŢELES UN ALT ÎMPRUMUT.
Aşadar au scăzut veniturile bugetarilor şi pensionarilor adică a celor care au fost creditaţi cu precădere în perioada de lapte şi miere 2007-2008. Acum sunt şi ei ca România, în imposibilitate de plată. Băncile trebuie să-şi recupereze banii împrumutaţi(primiţi tot de la noi, vă amintiţi) şi sunt nevoite să execute silit debitorii.
După epuizare bunurilor mobile(credeti-mă, în mâna băncilor nu valorează mai nimic) ale debitorilor urmează executarea imobilelor. La licitaţii nu vine nimeni, că bani au numai băncile, preţul imobilului scade si aşa banca ţi-l ia pe nimic şi din proprietar devii chiriaş în casa ta. Da, pentru că în marinimia lui bancherul te va lăsa să-i plăteşti chirie până la moarte ca să nu ajungi homeless”.
Asta e!
Pământul oferă suficient pentru a acoperi nevoile omului dar nu lăcomia lui.
Mahatma Gandhi
            Noi suportăm efectele măsurilor luate de guvern dar niciodată nu suntem întrebaţi.
N-am fost întrebaţi dacă vrem reformă, dacă vrem privatizare, dacă vrem în NATO, dacă vrem în UE, dacă suntem de acord cu tratatul de la Lisabona(constituţia UE-tratat semnat de băsesc că aşa a vrut el), dacă vrem trupe israeliene(Israel nu este membru NATO) pe teritoriul nostru, dacă vrem baze militare străine, dacă vrem scut antirachetă(de ce nu se instalează scuturile astea în Franţa, Germania, Anglia, Israel, etc.?- ca să nu devină ţinte?), dacă vrem să facem împrumuturi de la FMI(pentru susţinerea băncilor, care apoi ni-i împrumută cu dobândă-e vorba de zeci de miliarde de euro împrumutaţi de România pentru susţinerea sistemului bancar din ţară-sucursale ale băncilor străine pentru că nu mai există nici o bancă românească- bani pentru care plătim rate şi dobânzi. Astea sunt împrumuturile care duc România către imposibilitate de plată! Adică la datoria perpetuă(dobânda a ajuns mai mare decât împrumutul)).
Oare ar fi timpul să-i întrebăm noi pe ei! Pe toţi aceşti băsesci? Şi să dăm afară această otravă mondială numită FMI împreună cu ei?
Întâi te vor înjura. Pe urmă vor râde de tine. Apoi te vor declara nebun. După aceea vor încerca să te compromită. Într-un târziu vor face tot posibilul să te lichideze. Dacă scapi cu viaţă din toate acestea vei un om mare.
Mahatma Gandhi
            Mulţi  vor spune că am aiurat o “teorie a conspiraţiei” dar din nefericire nu este o teorie.

*băsesc,  -ească, băsesci,-idem, subst. s.m. şi f.=(umanoid alogen sau lichea autohtonă)  antiromân, care urăşte visceral românii, (atitudine)antiromânească, băsism=antiromânism patologic.
**(Mă gândesc cu groază la cât de rapid au sărit medicii israelieni în ajutorul(necerut) al medicilor de la maternitatea Giuleşti. De unde au ştiut? Cum de au ajuns aşa repede? Erau deja aici? Cum de primul lucru pe care l-au făcut a fost o conferinţă de presă în care îşi declarau solidaritatea cu poporul român şi ofereau medicilor români a second opinion”?) Mă gândesc cu groază că trupe israeliene sunt pe teritoriul nostru(neştiute) încă din 2000. Mai este România ţara noastră?
***eb, ă, ebi, e, subst. s.m. şi f. = fiu/fiică(şi toate celelate feluri de rudenie) de băsesc/ească, cu calităţile părinţilor şi de regulă incult/ă, îngâmfat/ă, arogant/ă şi mai ales rău/rea.

Va prezentam noua armata PDL + UNPR sau cum uniforma si gradele Armatei Romane cad in derizoriu ...

Protestul de la ANAF