luni, 13 septembrie 2010

Deputatul de Iasi, Colegiul 8, Tudor Ciuhodaru, ingrijorat de disparitia separatiei puterilor in stat

COMUNICAT DE PRESĂ

Tudor Ciuhodaru,deputat de Iasi este ingrijorat de disparitia separatiei puterilor in stat prin preluarea initiativelor  legislative parlamentare de membrii ai executivului si prezentarea acestora ca proiecte proprii.Deputatul afirma in declaratia politica intitulata ,,Guvernul lacom `` ca in   acest fel se  diminuaeaza rolul Parlamentului  fara de care  nu se poate concepe  un  cadrul legal care sa rapunda nevoilor cetatenilor.     

               ,, Nu voi vorbi astazi despre coruptia din guvern. Am ales astazi sa vorbesc despre un alt fel de lacomie si despre tipul de om aflat la guvernare . George Orwell i-a numit sacerdotii puterii.
                Dintotdeauna sacerdotii au tins catre absolut. In cazul de fata este vorba nu numai de controlul resurselor economice, ci de controlul absolut al mecanismelor statului.
              In ciuda vastelor cunostinte de drept constitutional ale premierului Emil Boc, se pare ca domnia sa are in continuare dificultati majore in interpretarea termenilor executiv si legislativ. Probabil imprecis definiti in constitutia Republicii Socialiste Romania.
               Credeam ca parlamentul nu este doar un apendice al guvernului. Credeam ca rolul sau nu este doar de a aproba ordonante de urgenta emise in urma cu multi ani si de a vota bugetul de stat.
               Grava eroare ! Legile initiate de parlamentari au slabe sanse de a trece prin comisii si de a ajunge in plen, atat timp cat zi de zi acestea sunt preluate de reprezentantii puterii si prezentate cu mici modificari ca proiecte proprii.
               Pentru cei care mai au inca dubii, aceasta este chiar definitia plagiatului.
                 Am inceput sa imi pun problema daca sa imi inregistrez proiectele legislative la OSIM, dar nu vreau sa ingros si mai mult randul celor care stau la coada pentru plata contributiilor sociale aferente drepturilor de autor. Sau poate ca guvernul le va retine direct de la sursa; adica de la guvern.
                 Am remarcat ca mana lunga si scormonitoare a guvernului nu intra doar in buzunarele bugetarilor si ale fimelor care inca mai cred ca trebuie sa isi plateasca taxele. Mai nou aceasta mana ajunge si la initiativele legislative pe care le-am depus in parlamentul Romaniei.
                Iar daca memoria le e prea scurta sau prea obosita, le amintesc de legile privind etnobotanicele, malpraxisul, agresiunea impotriva personalului medical, deblocarea posturilor din sistemul medical, transplantul si datele inscrise pe cardul national de sanatate. Toate aceste proiecte legislative, pe care le-am depus cu mult timp in urma in parlament stau de prea mult timp in comisii, in timp ce membri ai guvernului le pun pe tapet drept proiecte proprii.
            Ar fi bine ca Guvernul sa actioneze si nu doar sa reactioneze. In locul masurilor pompieristice avem nevoie de initiative parlamentare care sa creeze un cadru legal care sa supravietuiasca primei crize aparute intr-un sistem
              Pana atunci, guvernul Boc papa tot ! Pana si initiativa parlamentara.

Deputat  de Iasi



tudorciuhodaru@yahoo.com.uk

Va prezentam noua armata PDL + UNPR sau cum uniforma si gradele Armatei Romane cad in derizoriu ...

Protestul de la ANAF