duminică, 20 noiembrie 2011

Publicitate de santaj si presiune asupra romanilor



de Cornel Nistorescu
Publicat Vineri, 18 noiembrie 2011
[Eliminarea majusculei din numele presedintelui imi apartine]

De cand a inceput campania disperata si desantata a celor de la Rosia Montana Gold Corporation am fost invitat la cateva intalniri. Am mers si am ascultat cu atentie in speranta ca voi intelege proiectul, iar explicatiile mele vor cantari catusi de putin in ochii celor care conduc. Nici vorba! In fapt, scopul celor de la Rosia Montana Gold Corporation era sa tac, iar cotidianul.ro sa nu mai scormoneasca in legalitatea si utilitatea proiectului. Mai mult, dupa a doua intalnire am fost invitat sa accept si eu publicitate din partea acestui proiect plin de aranjamente. Nu, multumesc frumos, am zis. Nu vreau nici o publicitate. Puteti scrie ce vreti, dar sa ne lasati sa facem publicitate in ziarul dumneavoastra. Multumesc frumos inca o data, dar nu se poate! Cateva zile mai tarziu, prin una dintre agentiile de media care achizitioneaza pentru cotidianul.ro, m-am trezit cu publicitate la Rosia Montana Gold Corporation. Asa, de ochi frumosi. Eventual ca cititorii sa inteleaga ca si ziarul nostru a capotat. Am stopat-o imediat. Ce a urmat apoi pe televiziuni, radiouri si ziare e un adevarat dezmat. Si ce credeti ca promoveaza? Firma din Canada ? Sau aurul produs si scos la vanzare la magazinul de bijuterii de la Unirea? Nici vorba! Toata aceasta campanie agresiva de publicitate vizeaza autoritatile statului roman. Sa cedeze odata. Ce dracu' mai vor? Cu milioane de euro aruncate in media, RMGC vrea sa indoaie autoritatile statului roman ca sa-i dea aprobarea finala. Publicitate cu oameni care spun propozitii contrafacute de publicitari, primari care isi pun numele pe scrisori si comunicate scrise de aceiasi publicitari, o intreaga industrie concentrata intr-o operatiune cu valoare de diversiune. Promoveaza un proiect pentru care nu au autorizatia de functionare. Adica propaganda pentru un proiect inca ilegal. Fac galagie cu avantajele unei operatiuni de care institutiile statului se indoiesc. Stau in cumpana si cantaresc legalitatea, riscurile, pericolele si consecintele. E legal sa folosesti publicitatea pentru a determina o hotarare a statului roman? Eu zic ca nu. Aceasta campanie scumpa, cu banii aruncati peste tot, se vrea o presiune cumplita asupra Romaniei. Este aproape egala cu demersul fara cap al presedintelui basescu facut in favoarea aceleiasi cauze inca lipsite de toate aprobarile. E ca si cum ai face publicitate in favoarea unui medicament care n-a trecut de toate testele si aprobarile. Sau ca si cum am umple Romania cu panouri si spoturi in favoarea unei institutii care nu exista.

De ce o asemenea tarasenie lipsita de temei, inclusiv de aprobarile legale necesare, este tolerata de Consiliul National al Audiovizualului? Maine , poimaine vom vedea o ploaie de spoturi care promoveaza unirea Romaniei cu Bulgaria ? Sigur CNA-ul va tacea malc. Oricat de importanti se cred unii dintre membrii Consiliului, tot se vede ca lucreaza la ordin. Au zis ei ceva cand Dan Diaconescu, inainte de a avea partid, folosea televiziunea sa pentru a promova un produs politic care nu exista si pentru a promite sume de bani pe care nici angajatii postului nu le vor pupa vreodata, necum votantii sau membrii partidului scos din palarie de acest trisor jurnalistic.

Din moment ce OTV-ul minte mereu ca da 20.000 de euro fiecarui membru, ca rezolva economia Romaniei dintr-un condei si ca starpeste coruptia din doua vorbe pe marginea ecranului, de ce n-ar zice si Rosia Montana Gold Corporation tot felul de baliverne? Despre bani si salarii, despre avantaje, locuri de munca si ce le mai trece prin cap.

Publicitate mincinoasa, publicitate ilegala, publicitate, publicitate, publicitate de presiune asupra Romaniei. Un soi de atentat grosolan la luciditatea celor care trebuie sa decida!

© 2011 Cotidianul.ro
AM ONOAREA SA VA SALUT,

Stimati colegi,

Va rugam sa declansati procedura de anuntare rapida a membrilor de sindicat, astfel incat, pana miercuri, 23.11.2011, acestia sa fie informati ca pot sustine initiativa cetateneasca denumita "Salvati Rosia Montana", care are ca scop impiedicarea vanzarii/concesionarii de catre statul roman a zacamintelor de la Rosia Montana.

Sustinerea petitiei cetatenilor din Romania, care doresc sa salveze Rosia Montana, se poate face si pe Internet, accesand pagina www,rosiamontana.net .

In ziua de joi, 24.11.2011, activistii campaniei "Salvati Rosia Montana" vor depune la Parlamentul Romaniei semnaturile cetatenilor care sustin aceasta initiativa.

Va dorim o saptamana excelenta!
Cu respect,

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Coordonator Secretariat General
Lt. col. (r) Rinciog Dumitru
Telefon 0736600961
Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr.4, cod postal 013705, Sector 1,
E-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com, Site: http://www.sindicatulcmd.blogspot.com/




Va prezentam noua armata PDL + UNPR sau cum uniforma si gradele Armatei Romane cad in derizoriu ...

Protestul de la ANAF